Японський ніж шеф-кухаря Wusthof Gourmet 17 см 4188/17

Японський ніж шеф-кухаря Wusthof Gourmet 17 см

  • Виробник: Wusthof
  • Модель: 4188/17
  • Закінчується
  • Wusthof Gourmet 4188/17 - це ніж сантоку, розроблений відомим німецьким виробником з більш ніж 200-річною історією. На в..

Відправимо сьогодні

Безкоштовна доставка

У нас тільки оригінал

Можемо поторгуватися

Wusthof Gourmet 4188/17 - це ніж сантоку, розроблений відомим німецьким виробником з більш ніж 200-річною історією. На відміну від інших виробників ножів з Золінгена, таких як Zwilling J.A. Henckels, Wusthof спеціалізується тільки на кухонних ножах і точильному приладді, включаючи електричні точилки і точильні камені. Такий підхід додає ексклюзивності фірмовому стилю. Однак кухарі, які вибирають ножі Wusthof, безумовно цінують інші характеристики цих лез. Прочитайте цей огляд сантоку Wusthof Gourmet і дізнайтеся про його переваги та недоліки.

Характеристики:

  • Серія - Gourmet
  • Матеріал клинка - молібденованадіева сталь
  • Марка сталі - X50CrMoV15
  • Тип - штампований
  • Довжина клинка - 17 см
  • Матеріал рукояті - поліоксиметилен.

Дизайн

Gourmet має простий і скромний дизайн. Ця серія швидше грає роль надійного ріжучого інструменту, ніж шедевра краси кухонних ножів, здатного прикрасити вашу кухню. Однак Wusthof Gourmet 4188/17 виглядає дорожче, ніж є насправді через гравіювання на лезі і поле лезо, хоч він і не відрізняється особливої ​​витонченістю. Цей компактний ніж виконаний трохи примітивно з упором на функціональність, а не на дизайн. Його головна перевага - це сплав, з якого зроблено лезо, а не зовнішній вигляд самого ножа. Окремо лезо виглядає чудово. Воно вселяє довіру своєю оптимальною товщиною. Єдиний елемент, який видає клас ножа, - це стримана чорна пластикова ручка з традиційним дизайном. Крім того, у ножа немає больстера, який є обов'язковою частиною кованих ножів Wusthof. Цей сантоку поставляється в картонному чохлі, який закриває тільки сам клинок. Такий дешевий підхід може розчарувати. Так що ви вибираєте цей ніж на подарунок, то доведеться його упаковувати додатково.

Лезо

У назвах моделей ножів Wusthof майже завжди вказується довжина леза в сантиметрах. Число за косою рискою в назві моделі 4188/17 вказує на те, що довжина цього ножа сантоку становить 17 см. Це стандартна довжина для ножів сантоку. Головна особливість цієї моделі в тому, що у неї є ямки або кратори, які додають ще один рівень ефективності та зручності при роботі з цим ножем. Ці порожнини запобігають прилипання шматочків продукту до леза, що дозволяє зосередитися на нарізці, а не на чищенні ножа. У Wusthof Gourmet лезо з повним хвостовиком, що означає, що воно проходить через всю рукоятку до кінця, тим самим збільшуючи міцність і довговічність ножа. Кінець його леза опущений, а ріжуча поверхня має пряму форму, що дозволяє використовувати всю довжину ріжучої кромки при слайсуванні, подрібненні і нарізці будь-яких продуктів з невеликим тиском. Це дозволяє отримувати тонкі й акуратні скибочки. Однак скошена вгору кромка дозволила б працювати з цим сантоку так, як і з європейським шеф-ножом.

Ніж сантоку Wusthof Gourmet може легко відокремити найм'якше філе дрібної риби або птиці, а також ніжне м'ясо кроля або курячої печінки і впоратися з жорсткими і великими шматками яловичини або великої риби. Лезо сантоку підходить для нарізки будь-яких овочів або фруктів, шинкування різних видів зелені або нарізки дрібними кубиками. Завдяки прекрасному балансу ніж дозволить ефективно приготувати інгредієнти для будь-яких вегетаріанських страв. За допомогою цього ножа ви зможете легко подрібнити будь-які продукти в дрібні крихти і навіть перетворити м'ясне або рибне філе в щось схоже на фарш. Але не варто використовувати його для рубки кісток.

Модель 4188/17 має штамповане лезо, яке можна легко заточувати вручну, при цьому воно таке ж гостре і точне, як коване. Завдяки технології Precision Edge (PEtec) кухонні ножі Wusthof мають відмінну геометрію леза. Їх ножі для лазерного різання вимагають менше етапів виробництва в порівнянні з кованими лезами, що відображається на їх більш низькій ціні. Загальна кількість виробничих процесів становить 35, включаючи 20 етапів контролю, що гарантує надійність і точність всього вироби. Ніж залишається досить гострим близько місяця без необхідності заточування при звичайному домашньому використанні. Зменшена вага і зручна форма серії Wusthof Gourmet дозволяють легко працювати протягом тривалого часу. Ніж важить всього 114 г. Одним з головних переваг ножа сантоку Wusthof Gourmet є баланс між ціною і якістю.

Рукоять

Wusthof Gourmet 4188/17 має компактну рукоять, зроблену з поліоксиметілена. Цей пластик часто використовується для виготовлення накладок рукоятей кухонних ножів преміум-класу. Цей матеріал запобігає ковзанню рукояті навіть в мокрій руці. Ніж відчувається надійно в руці, не виникає страху порізати пальці замість зелені. Хоча краще завжди намагайтеся тримати руки чистими і сухими під час готування, незалежно від того, яким ножем користуєтеся. Накладки ножа сантоку Wusthof Gourmet надійно закріплені 3 сталевими заклепками, що утворюють гладку поверхню. Ви навіть не відчуєте, що вони існують на накладках. Рукоять має типову форму зі спеціальними виїмками для зручного захоплення. Замість противаги на рукоятці Gourmet має спеціальний упор для пальців, також відомий як захист для рук, який забезпечує ще більш надійне захоплення і запобігає травми. На лівій стороні ручки є наклейка з червоним логотипом.

Ціна

У магазині Luxtore ви можете купити ніж сантоку Wusthof Gourmet за 2500 грн, що можна порівняти з ціною європейського шеф-ножа з цієї ж серії. Це справедлива ціна за гостре, як бритва, порожнисте лезо, вирізане лазером з хромомолібденованадієвих стали. Це, звичайно, спрощена технологія в порівнянні з куванням. З іншого боку, ви отримуєте те, за що платите. Однак цей метод виробництва дозволяє виробникові створювати більш дешеві і легкі ножі. Легкість леза надзвичайно важлива для домашнього використання, коли різні люди можуть використовувати один і той самий ніж. Це можуть бути діти, що не володіють достатніми навичками і досвідом використання столових приладів. Більш важкі ножі підвищують ризик отримання травм, особливо при падінні ножа з кухонного столу. Wusthof Gourmet 4188/17- це високоякісний ніж сантоку, легкий і просто заточується в домашніх умовах за допомогою ручної точила або точильного каменю. Крім того, він може залишатися гострим протягом місяця або двох без правки. Якщо вам потрібен кращий ніж сантоку вартістю менш 100 доларів і ви цінуєте якість більше, ніж дизайн, то модель 4188/17 буде розумною покупкою.

Переваги

  • Надійна хромомолібденованадієвих сталь
  • Легко точить вручну
  • Порожнини, які зменшують прилипання продуктів
  • Зроблено в Німеччині
  • Противоковзкий матеріал рукояті
  • Надійна збірка

Недоліки

  • Штампований клинок
  • Посередній дизайн
  • Проста упаковка
  • Маленький кут нахилу ріжучої кромки
Специфікація
Cерія Gourmet
Основний матеріал Молібден-ванадієва сталь
Додатковий матеріал Поліоксиметилен
Марка сталі X50CrMoV15
Довжина 17 см

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується